lite blandat från Sydney.

Helloo!!
Nu är vi i Pacific Palms och har det bra! Stränderna är vita och otroligt fina, och vattnet skönt så det blir mycket surf och långa strandpromenader och härliga kvällar. Efter helgen fortsätter vi vår roadtrip norrut men för tillfället stannar vi här och chillar.
Här kommer lite bilder från Sydney som vi inte hunnit lägga upp än..
Ha en bra valborg där hemma!!


Vi hittade ett mäktigt vattenfall innan vi kom till Sydney.




Vi hittade även dromedarer?! Vi trodde först det var en ovanligt konstig häst men tittade närmre och insåg att dromedarer numera delar hage med kossor och hästar..


Om ni tittar noga så ser ni den 1,5 meter långa håriga tusenfotingen vi hittade en morgon..!! Det här landet slutar aldrig att förvåna..


Som sagt, vi slutar aldrig att bli förvånade.. Några aborginer handlar lite snabbmat. Inget konstigt med det..


Det är bara Emma som är lite ovan och stirrar lite extra på aborginerna..


Äntligen framme i Sydney och dess stolthet, Operan! Dags att fota!



Vackert!


Vår vän "tysken" som vi hängde lite med, men som drog vidare.. till sist.. =)


Höganäskakel. Fint!


Finaste bröllopståget susade genom stan.


Lite konst på Maroubra beach.


Fin bild på en fin drake.


En skön kväll i Maroubra.


Vanilla latte and a minicupcake. Perfect.


Sushilunch i Hyde park. så gott och så härligt att sitta i en grön o skön park!




Bondi beach. Så skönt ställe. Som söder, fast vid stranden.. kan de bli bättre!? ;)


På väg för att kolla in stranden och skejtparken.


skejtarna i Bondi.


Jag och Tipper (jakes kompis som vi bodde en del hos i Bondi) kollar på alla grymma kids, och grymma vuxna.

Ja, de va lite av bilderna från Sydney! Det finns mer, men just nu kurrar våra magar och vi måste åka och laga lite middag.. Chicken curry med lite rödvin står på menyn idag. Inte illa.

Kramkram från oss!




living the life living in a house and cruzin around in a cab..

Hej!

Vi mar bra, men har for tillfallet ingen mottagning..
Vi har nu lamnat Sydney och Bondi beach, dar vi de senaste dagarna har bott hos en gammal kompis till Jake, Tipper och hans svenska flickvan Maria. De bor ca 3 min fran stranden och det har varit gott att bo i en lagenhet for forsta gangen pa 3 manader!!
Igar foljde vi med Tipper till hans mamma som bor ca 2 timmar norr om Sydney, pa Central coast. Vi trodde vi skulle bo i bilen, men icke! Vi far bo i gastrummet i hans mammas lyxiga och superfrascha hus och ata gott och mysa med de tva sotaste hundarna i varlden!!
Inte nog med det.. Idag akte vi en tur i hennes sprillans nya BMW cab.. Tror ni att vi njot!? JAAAA! haha, det kanns ganska sjukt men otroligt underbart!

Vi stannar nog har till tisdag, da vi ska lamna bilen pa en verkstad da den inte mar riktigt bra.
Sen ska vi fira FODELSEDAGSBARNET!!! som fyller hela 26 ar pa TISDAG, glom inte det!!!!!

Nu ska vi dricka lite vin, njuta av en harlig kvall pa verandan med utsikt over vattnet och ha det bra helt enkelt!

Ha det bra, vi hors nar vi har 3tackning!

KRAM!!!

3 månader på resande fot.

Idag är det 3 hela månader sen vi lämnade kalla Sverige. Tiden har gått otroligt fort samtidigt som vi har hunnit med en hel del tycker vi! På våra 5 1/2 veckor här i Australien har vi hunnit med att besöka fen olika stater, flera storstäder, bilat flera hundra mil längs kusterna och sett massor av djur och annat skoj! Inte illa va?! =)

Nu är vi i Sydney!! En stad vi gillar mer och mer! På dagarna varvar vi strandliv med storstadsliv vilket är underbart! Sydney har mer storstadskänsla än Melbourne, lite högre skyskrapor, mer folk och mer intensivt cityliv. Men alla små "strandförorter" och ställen utanför stan som Bondi beach, Maroubra beach ger verkligen Sydney ett plus i kanten! Så härligt att kunna va i en stad men ändå har fina stränder nära!
Strax ska vi åka till Ikea för att hitta lite smarta lösningar till vårt "hem" och köpa lite svenska godsaker. Sen ska vi möta upp en kompis till Jake som ska visa oss runt lite och som kan berätta allt plus o minus om Sydney.. Vi har inte bestämt än hur vi ska göra framöver,  antingen stanna kvar här eller kanske bila lite mer norrut mot Guldkusten för att sen komma tillbaka hit.. Vi ska känna några dar till, ingen stress!

Ska lägga upp bilder snart!
Ha det så bra och njut av våren!

KRAM!


Här är vår kära Bettan/Bosse som vi nog missat att visa! Här är en vanlig morgon, nystekta pannkakor i solen..

Goood morning!

En ny härlig dag..





Så här vackert är det tidigt på mornarna precis efter solen gått upp. Det är inte alltid vi är uppe så tidigt men är det bra surf gäller det att va uppe med tuppen för att hitta bra ställen.

God natt till er, nu ska vi upp o göra frukost! (kanske pannkakor m kokosmjölk o nutella..mmm)

vita stränder, starkare sol och kängurur i mängder!

Hej allihopa!

Nu har vi kommit till Wollongong som ligger ca 8 mil söder om Sydney. Senaste veckan har vi bilat längs kusten, tagit det väldigt lugnt och stannat precis där vi har haft lust. Vi har legat en hel del på alla otroligt fina stränder som kryllar här vilket betyder att brännan har bättrats på och folk i kassan i butikerna undrar vart vi har varit då vi är sååå bruna.. =) Det känns gött att höra.

Om vi har glömt att berätta så susar vi nu runt i vår "nya" bil, som vi köpte av Jakes kompisar då dom lämnade Australien förra tisdagen. En mitsubishi starwagon. En vit buss helt enkelt =) Lite mindre, lite trängre, lite mindre lyxig, men den är VÅR och vi har gjort allt vi kunnat för att göra den bebolig och fin. Än så länge går det bra, även om man saknar att kunna stå raklång som vi kunde i hyrbilen.

Vi är nu i New South Wales, staten där det nog har förekommit mest skogsbränder i hela Australien. Ibland har det varit flera mils långa sträckor där ena sidan av vägen är nedbrända träd och marken är bara svart aska. Ni ska få se bilder sen när vi får in dom i datorn.
Solen har blivit lite starkare här, ju längre upp vi kommer desto varmare blir det, så vi har kunnat utnyttja stränderna mer, Jakob har fått surfa lite medan jag har tagit lååånga underbara promenader på de öde stränderna. Härligt! Då njuter man av livet lite extra.
Kängurur, eller Wallabys som dom små heter här (små och små, ca 1.40 i höjd) finns det gott om här! Vi har sett många kohagar där det sitter upp mot 40 kängurur och äter. Häromdagen satt det fem krabater vid vägkanten, och även fast Jakob gick ut och filmade dom och stod ca en halv meter ifrån rörde dom sig inte utan fortsatte äta. Vi hoppas och håller tummarna att vi ska slippa möta en hoppande känguru på kvällen när vi kommer susande med bilen.. Vi har sett en del vid vägkanterna, och ännu fler som ligger påkörda..

Vi får se när det blir dags att inta storstaden Sydney, kanske åker vi dit imorgon, eller så stannar vi här och kör dit i helgen! Som sagt så är vi inte så tidsberoende så morgondagen tar vi när vi har vaknat. =)

Vi har det jätte bra, mår toppen, äter och lagar god och bra mat, slösar inte bort våra pengar och njuter av att livet kan vara alldeles alldeles underbart!
Även om vi saknar er där hemma och man ibland önskar att man va hemma för en sekund så känns det så rätt att va här, i detta underbara land! Hoppas ni alla får komma hit nångång!

Det börjar bli sent här så snart är det dags att hitta en plats för natten. Men för er är det bara förmiddag så hoppas ni alla får en bra dag!

Vi tänker på er!
KRAMAR FRÅN OSS

Wildlife+Adelaide

Här kommer bilder på alla djur vi sett längs Great Oceans Road. Och lite andra bilder från Adelaide och runt om där. Mer bilder finns och det kommer! Vi knäpper och knäpper så det är svårt att hinna med att få upp allt. Hoppas ni har tålamod att vänta :)
Nu är på väg bort från Melbourne och kommer väl så småningom till Sidney.. Idag ska vi åka till Phillip Island som ligger ca 2 tim från Melbourne och ska både ha bra surf (hoppas Jakob innerligt då det har varit dåligt med de) och ha massor av pingvinger som vi verkligen hoppas kunna se!
Vi hör av oss snart igen, en annan tid och ett annat Mcdonalds (efter mc donalds är vår plats för att lägga upp bilder, men tro inte att vi äter här ofta för det, oftast endast en kaffe)


Se och njut..

I den här skogen fanns det gott om dessa söta krabater! Man kan inget annat än att gilla dom!


mumsmums!




Det här var en hungrig en!


En som har krupit ihop gott för natten.. eller dagen var det nog..


Kor finns det väldigt gott om här!


Första vilda strutsarna vi såg! Eller emuer som dom heter här.. kändes overkligt att se stora strutsar springa över vägen och in i skogen! Nu för tiden är vi lite mer vana :)


Här i lite med närbild.. Djuren här är verkligen inte rädda som man kan tro när man kommer med en stor bil, så det är perfekta djur att fota i närbild!


Det här måste vara den vanligaste fågeln här i landet, finns överallt och ofta i flockar av ca 30 st!


En slags igelkott.. Tror den heter Eshidnas eller nått liknande, vi har inte riktigt fått koll på det än.


En känguru som vi verkligen kom nära! Mamman var på ena sidan bilen medan ungen hoppade på andra. De var verkligen orädda och hoppade precis utanför fönstret.





Till slut fick den syn på mamman och hoppade fort över vägen..


Skutt.


Jakob och mamma känguru.


Två till filurer vi fick syn på i ett buskage.


På väg till "12 apostlarna" som är kända stenar längs Great oceans road.


Förr var det 12 st, därav namnet, men idag finns bara 6 kvar.. resten är bortspolade och nerslipade av sand och vatten.




En stor och extremt djup grotta.


Pausar lite på en bänk..

Så här glad är Emma när hon är ute och går i en nationalpark!


"London bridge"




Ett av alla fula hus som finns här i Australien. Dom flesta är mycket speciella, det finns nog ingen som tar hand om sitt hus eller trädgård.


Morgonpromenad.


Vi vid en stor saltsjö.


Ensam campare på en gigantisk strand.


En vacken bank i en liten småstad.


Torra landskap.


Så här torrt är det på många många ställen i South Australia. Därför står det ofta begränsad tid på duschning och vissa har t.om stängt av vattnet för att spara. Man kan förstå att det är mycket skogsbränder här.


Här var vi på vintrip i McLauren Vale som ligger några mil söder om Adelaide och där de flesta vingårdar ligger.. dock inte Jacobs creek som vi tyvärr aldrig kom till.
Vi trotsade de stora guidade turerna som kostar massa pengar och hyrde istället cyklar och cyklade mellan vingårdarna! Otroligt mysigt, och ganska fin utsikt!


Utanför första vingården! Det luktade så otroligt gott när man cyklade runt bland druvorna, rödvin o rosé överallt! Mmm!


På vingården Primo Estate, den bästa och finaste av de vi var på! Underbara viner och fantastiskt duktiga var de som jobbade där! Det ska finnas en del av deras viner på Systemet hemma, så håll utkik efter Primo Estate!


Nu ska vi se va det här smakar... hmm.. mm.. lite svarta vinbär kanske?.. :)


Emma njuter ett dyyyrt, och GOTT rödvin! 10 av 10 helt klart!


Primo Estate.


Underbara olivträd utanför dörren till vingården. De flesta vingårdarna producerade egna olivoljor, områdena här är bäst till vin, oliver och mandlar och det kryllar av det överallt, härligt!



Jake and the black sheep.

Det var allt för nu, om vi ska komma någonvart idag måste vi rulla vidare..

See ya!
/E&J


Glad påsk från andra sidan klotet!

GLAD PÅSK alla där hemma!! Vi har varit i St Kilda nu sista två dagarna, som ligger ca 20 min utanför Melbourne! Riktigt mysigt ställe med en stor fin strand, massa små caféer och restauranger och palmer längs hela strandesplanaden. Så även om vi saknar den svenska påsken med god mat o påskgodis en litenliten aning så har vi det bra och klagar inte! =) Igår var vi på Ikea för att andas in lite svensk luft och kändes oss hemma för en stund. Köttbullarna var dock inte lika goda som ikea i sverige, men lakritsfiskarna, knäckebrödet och all maten i den svenska matshopen gjorde besöket klart värt det! När ni där hemma går mot sommartid så går vi mot vintertid.. Inatt ställde vi om klockan en timme, så nu är vi bara 8 tim före er! Det började med 10 tim så det går åt rätt håll! Vi kommer nog hänga här i Melbourne några dar till, vi gillar det mer och mer och vem vet.. kanske drar vi oss tillbaka hit efter roadtrippen för att hitta jobb och boende. Nu ska vi hitta en bra plats vid stranden som vi kan bo i natt. Hoppas ni har en bra och mysig påskhelg!! Stor kram från oss

Glad påsk från andra sidan klotet!

GLAD PÅSK alla där hemma!! Vi har varit i St Kilda nu sista två dagarna, som ligger ca 20 min utanför Melbourne! Riktigt mysigt ställe med en stor fin strand, massa små caféer och restauranger och palmer längs hela strandesplanaden. Så även om vi saknar den svenska påsken med god mat o påskgodis en litenliten aning så har vi det bra och klagar inte! =) Igår var vi på Ikea för att andas in lite svensk luft och kändes oss hemma för en stund. Köttbullarna var dock inte lika goda som ikea i sverige, men lakritsfiskarna, knäckebrödet och all maten i den svenska matshopen gjorde besöket klart värt det! När ni där hemma går mot sommartid så går vi mot vintertid.. Inatt ställde vi om klockan en timme, så nu är vi bara 8 tim före er! Det började med 10 tim så det går åt rätt håll! Vi kommer nog hänga här i Melbourne några dar till, vi gillar det mer och mer och vem vet.. kanske drar vi oss tillbaka hit efter roadtrippen för att hitta jobb och boende. Nu ska vi hitta en bra plats vid stranden som vi kan bo i natt. Hoppas ni har en bra och mysig påskhelg!! Stor kram från oss

RSS 2.0