vita stränder, starkare sol och kängurur i mängder!

Hej allihopa!

Nu har vi kommit till Wollongong som ligger ca 8 mil söder om Sydney. Senaste veckan har vi bilat längs kusten, tagit det väldigt lugnt och stannat precis där vi har haft lust. Vi har legat en hel del på alla otroligt fina stränder som kryllar här vilket betyder att brännan har bättrats på och folk i kassan i butikerna undrar vart vi har varit då vi är sååå bruna.. =) Det känns gött att höra.

Om vi har glömt att berätta så susar vi nu runt i vår "nya" bil, som vi köpte av Jakes kompisar då dom lämnade Australien förra tisdagen. En mitsubishi starwagon. En vit buss helt enkelt =) Lite mindre, lite trängre, lite mindre lyxig, men den är VÅR och vi har gjort allt vi kunnat för att göra den bebolig och fin. Än så länge går det bra, även om man saknar att kunna stå raklång som vi kunde i hyrbilen.

Vi är nu i New South Wales, staten där det nog har förekommit mest skogsbränder i hela Australien. Ibland har det varit flera mils långa sträckor där ena sidan av vägen är nedbrända träd och marken är bara svart aska. Ni ska få se bilder sen när vi får in dom i datorn.
Solen har blivit lite starkare här, ju längre upp vi kommer desto varmare blir det, så vi har kunnat utnyttja stränderna mer, Jakob har fått surfa lite medan jag har tagit lååånga underbara promenader på de öde stränderna. Härligt! Då njuter man av livet lite extra.
Kängurur, eller Wallabys som dom små heter här (små och små, ca 1.40 i höjd) finns det gott om här! Vi har sett många kohagar där det sitter upp mot 40 kängurur och äter. Häromdagen satt det fem krabater vid vägkanten, och även fast Jakob gick ut och filmade dom och stod ca en halv meter ifrån rörde dom sig inte utan fortsatte äta. Vi hoppas och håller tummarna att vi ska slippa möta en hoppande känguru på kvällen när vi kommer susande med bilen.. Vi har sett en del vid vägkanterna, och ännu fler som ligger påkörda..

Vi får se när det blir dags att inta storstaden Sydney, kanske åker vi dit imorgon, eller så stannar vi här och kör dit i helgen! Som sagt så är vi inte så tidsberoende så morgondagen tar vi när vi har vaknat. =)

Vi har det jätte bra, mår toppen, äter och lagar god och bra mat, slösar inte bort våra pengar och njuter av att livet kan vara alldeles alldeles underbart!
Även om vi saknar er där hemma och man ibland önskar att man va hemma för en sekund så känns det så rätt att va här, i detta underbara land! Hoppas ni alla får komma hit nångång!

Det börjar bli sent här så snart är det dags att hitta en plats för natten. Men för er är det bara förmiddag så hoppas ni alla får en bra dag!

Vi tänker på er!
KRAMAR FRÅN OSS

Kommentarer
Postat av: syster anna

Tänker på er med!

Härligt att höra hur underbart ni har det!

Kram

2010-04-16 @ 09:56:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0